Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17-åring knivskar man

En 17-årig man knivskar en man i ansiktet – och slog honom med ett basebollträ. Nu döms han till ungdomsvård för försök till dråp.

Annons

Ett bråk gick överstyr i närheten av bensinmacken OKQ8 i Degerfors i början av september. Den 17-årige knivbeväpnade mannen överföll en 21-årig man. Med kniven skar han 21-åringen först i örat och sedan i halsen. När 21-åringen låg på marken fick han ta emot flera slag och sparkar. Enligt åklagaren var det bara tillfälligheter som gjorde att han inte miste livet.

17-åringen slog även en annan man med ett basebollträ. För Örebro tingsrätt erkände han knivskärningen, men nekade till den övriga misshandeln. Han menar att han blivit överfallen av männen och handlat i nödvärn. Men Örebro tingsrätt tror inte på 17-åringen, och dömer honom därför även för misshandeln. ”NN har visat inte enbart särskild hänsynslöshet och råhet utan även likgiltighet för följderna av sitt agerande”, står det i domen.

17-åringen döms även för en händelse på en annan ort förra året. Då slog och sparkade han en kvinna, och sparkade en man. Han hotade även att döda mannen.

Mannen döms nu till ungdomsvård i ett år och tre månader för försök till dråp, misshandel och olaga hot.

Mer läsning

Annons