Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bottenlös väg i Gräsmossen

Bilen sjönk och blev hängande på underredet i leran. Lars-Göran Hedström är inte förvånad, han har flera gånger påtalat bristerna i väghållningen mellan Gräsmossen och Bodalen.

Annons
Mitt i allt elände kanske man kan skratta åt situationen, där granris och traktor måste till och där leran snart går över stövelskaften. Såhär såg det ut på onsdagskvällen i Gräsmossen.

Lars-Göran Hedström fick på onsdagskvällen hjälpa ett par flickor att komma loss med den bil de hade lånat för att ta sig till stallet.

–Säkert var det inte så roligt att lämna tillbaka bilen som de hade lånat. Leran bara rann in i bromssystem och annat, så vare sig bromsarna eller hastighetsmätaren fungerade efter att de satt sig fast, berättar Hedström som fick dra loss bilen med traktorn.

– Posten hade tidigare ringt till väghållaren och påpekat att det inte går att köra på vägen. Då åkte de ut med väghyvel och skrapade över vägen, för då såg man ju inte att det var bottenlöst där, säger Hedström inte utan ironi.

Dåligt dikad

– Bärigheten på vägen har satts ner till max 4 ton. Det var en besvärlig vinter och när det nu släpper i ytan och tjälen finns längre ner blir vatten stående i vägkroppen. Då kan det plötsligt bli så att det bär igenom. Det är dåligt material i de här vägarna, men det är vår beställare Trafikverket som får stå för det, säger Per Nilsson, NCCs platschef på driftområde Örebro.

Ulf Lindström byggledare på Trafikverket region öst, säger:

– Det ska erkännas direkt att den här vägen är dåligt dikad och därför står det kvar vatten i vägkroppen, så när tjälen släpper blir det lervälling av alltihopa.

– Innan den vägen blir bra måste det göras rejäla diken hela vägen och förstärkas på vissa ställen. Det är en ganska stor renovering och en miljon skulle nog inte räcka, men jag har kanske två miljoner kronor för hela Örebro driftområde och det här är en liten väg, säger Ulf Lindström.

Hasse Törnander från NCC och en inlejd grävmaskinsfirma gjorde under torsdagen vägen åter framkomlig i korsningen mot Linnebäck, från Gräsmossen.

Mer läsning

Annons