Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröllop med Ernst kan bli för dyrt

Ernst Kirchsteiger är ny vigselförrättare i Degerfors kommun. Men de som vill bli vigda av tv-profilen får passa på – kommunen kan begränsa antalet vigslar.

Annons

Om många brudpar vill bli vigda av örebroaren Ernst Kirchsteiger kan det bli en dyr historia för Degerfors kommun, skriver P4 Örebro. För varje borgerlig vigsel får Ernst Kirchsteiger 400 kronor av kommunen. Nu finns ett förslag från kommunen att begränsa antalet vigslar till en i veckan, så att utbetalningarna görs 52 gånger per år.

Intresset för att ha Ernst Kirchsteiger som vigselförrättare verkar finnas. Förfrågningar från hela landet har kommit in till Ernst Kirchsteigers agent Krister Roseen.

– Det är någon om dagen som kontaktar mig. Vi har fått ett 20-tal förfrågningar, säger Krister Roseen.

Krister Roseen berättar att det har förekommit förfrågningar under många år, och att Ernst Kirchsteiger till slut kontaktade Degerfors kommun för att göra slag i saken. Hittills har Ernst Kirchsteiger genomfört en vigsel i Hagaparken i Stockholm, men inga nya viglsar är planerade i nuläget.

Varför tror du att människor vill bli vigda av Ernst?

– Det finns naturligtvis många skäl till det. Men jag tror att de tycker att Ernst står för bra saker, säger Krister Roseen.

Under måndagen kommer möjligheten att begränsa antalet vigslar diskuteras under ett kommunstyrelsemöte i Degerfors.

Mer läsning

Annons