Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dykare fann kropp i Letälven

Dykare från Kustbevakningen bärgade på förmiddagen en människokropp i Letälven. Kroppen kan vara den man i 30-årsåldern som av okänd anledning hamnade i Letälvens vatten i mitten av januari.

Annons
Här meddelar Kustbevakningen dykare till polisn att de anträffat en kropp på botten av Letälven.

Kustbevakningens dykare anlitades av polisen för att under fredagen delta i sökandet efter den Degerforsare som sedan mitten på januari varit försvunnen efter en drunkningsolycka i Letälven.

Hundar markerade

Dagen innan hade två sökhundar från Stockholmspolisen markerat på en plats i närheten av fundamenten till järnvägsbron.

– Vi gjorde insatser med polisens sökhundar från Stockholm  och fick markeringar, säger Thomas Palonen Degerforspolisen. Det passade bra då vi hade beställt dykning av Kustbevakningens personal.

Vid 10.30-tiden i förmiddags klev Kustbevakningens dykare i vattnet norr om järnvägsbron över Letälven. Strax före 11.00 meddelade dykarna att de anträffat en kropp på botten av Letälven.

– Det jag kan säga nu är att en kropp har hittats och vi kan misstänka att det är den person som vi letat efter sedan mitten på januari, säger Thomas Palonen.

Anhöriga underrättade

Palonen säger vidare att att anhöriga till den man i 30-årsåldern som varit försvunnen sedan drunkningsolyckan i januari är underrättade om att en kropp anträffats.

Mer läsning

Annons