Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera skadade när buss med Degerforslag välte

(UPPDATERAD 22.20) Degerfors. Innebandylaget Degerfors IBK var på väg till en bortamatch när bussen körde av vägen och välte.
17 personer skadades, tre av dessa svårt.

Annons

Timmy Siik, assisterande tränare i laget, satt i bussen och tittade i sin telefon när han hörde de andra ropa till.

– Då hade vi kommit fram till en kurva, så sladdar vi till och välter. Det var snorhalt, säger Siik till TT.

Väglaget var besvärligt när bussen körde av vägen på länsväg 246, norr om Filipstad, strax efter klockan 18 på fredagskvällen. Elva ambulanser skickades till platsen, och Värmlandspolisen begärde hjälp av två patruller från Örebro för att hantera olyckan.

"Alla omhändertagna"Totalt färdades 22 personer i bussen. 15 av dessa fördes efter olyckan till Centralsjukhuset i Karlstad.

– Alla spelare är omhändertagna för undersökning, sa klubbens kassör Veronika Österdahl till NA sent på fredagskvällen.

Mycket svårt skadadeEnligt uppgifter till NA är busschauffören en av de svårast skadade. TT skriver att totalt tre personer uppges vara mycket allvarligt skadade, en allvarligt skadad, sju med måttliga skador och sex lindrigt skadade.

– Vi sitter i krismöte hela styrelsen just nu, sa Jimmy Edholm, ordförande i Degerfors IBK, till NA strax efter klockan 21 i går kväll.

Lite senare på kvällen sa kassören Veronika Österdahl:

– Vi i styrelsen finns tillgängliga för alla oroliga anhöriga och vi tänker även lägga ut information på vår hemsida och Facebook.

"Ska bli enormt kul"

Innebandylaget spelar i division fyra och var på väg till en match mot Edebäck i Ekshärad utanför Hagfors när olyckan inträffade.

Tommy Siik skrev på bandyklubbens blogg i torsdags att han var glad över att laget inte skulle åka i bilar till bortamatchen.

”Som tur är blir det buss vilket ska bli enormt kul. Det är kanske bra det med tanke på att snön vräker ner som aldrig förr ute just nu.”

Tidigare svåra bussolyckor

Maj 2010: En 77-årig kvinna omkom när en buss med 30 personer körde av vägen på Färingsö utanför Stockholm. 22 personer skadades lindrigt.

Februari 2007: Sex personer omkom när två bussar i linjetrafik kolliderade på länsväg 288 i närheten av Rasbo mellan Uppsala och Östhammar.

Januari 2006: Nio personer dog när en buss med ett 50-tal ombord körde av motorvägen E18/E20 utanför Arboga, slog runt och hamnade på taket.

Januari 2003: Sex människor miste livet när en ersättningsbuss för ett inställt tåg körde av vägen mellan Fagersta och Ängelsberg i norra Västmanland.

Juni 2002: Två barn omkom när en linjebuss körde in i en skolbuss i Råneå.

September 2001: Sex personer omkom när en skolbuss med 38 elever kolliderade med en fullastad timmerbil i Indal norr om Sundsvall.

(TT)

Mer läsning

Annons