Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen till motattack: vi godkänner inte planen

Länsstyrelsens beslut att förbjuda nöjesarrangemang på Valsverket får det att koka i Degerfors kommun.
– Västra länsdelen kan inte enbart överleva på snabba förbindelser till eventstaden  Örebro, säger kommunalrådet Roland Halvarsson.

Annons
Nanne Grönvall är en av många välkända artister som genom årens lopp har uppträtt på Valsverket.

Den 3 maj kom Länsstyrelsens dystra besked till Degerfors: Valsverket är för farligt för nöjesarrangemang.

De farliga kemikalierna från Järnverket och de gamla pannorna i det närliggande fjärrvärmeverket utgör, enligt Länsstyrelsen, för stora risker.

Hänvisar till bygglagen– Det har varit ett svårt beslut, det här innebär ju att en hel del arbetstillfällen försvinner från Degerfors. Men mot de riskbedömningar vi tagit in, kan vi inte göra på något annat sätt - det vore att bryta mot plan- och bygglagen, sa Eva Kåverud, enhetschef för Plan och Kultur på Länsstyrelsen i Örebro, till NA den 3 maj.

Skarpt uttalandeMen Degerfors kommun accepterar inte länsstyrelsens beslut. Kommunstyrelsens ordförande Roland Halvarsson och näringslivschefen Sören Hedberg skriver i ett gemensamt uttalande:

Efter att noga ha gått igenom hela frågan vill Degerfors kommun meddela att vi inte accepterar Länsstyrelsens bedömning att inte godkänna en ny detaljplan för Nöjesvalsverket.”

”Degerfors kommun reagerar starkt på Länsstyrelsens meddelande att inte godkänna ny detaljplan för Nöjesvalsverket. "Chockar oss"– Länsstyrelsen, som tidigare stött Nöjesvalsverket med investeringsbidrag, chockerar oss med ett agerande som innebär att dörren till en av Sveriges mest unika nöjeslokaler stängs för gott, säger Roland Halvarsson i ett pressmeddelande.

Viktigt för bygdenHalvarsson och Hedberg begärde i går, den 5 juni, ett möte med Länsstyrelsen för att få veta vilka skäl som ligger bakom beslutet.

– Västra länsdelen kan inte enbart överleva på snabba förbindelser till eventstaden

Örebro. Vi måste även tillåtas ha ett eget utbud av faciliteter som kan locka nya invånare och besökare till kommunen, säger Roland Halvarsson.

Mer läsning

Annons