Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Kroppen sjönk och försvannigen när vi skulle ta upp den”

Den människokropp som sågs av räddningstjänstens personal och skulle bärgas sjönk och förvann igen innan livräddningsbåten kom i vattnet.
– Kroppen sjönk och försvann igen när vi skulle ta upp den, säger räddningstjänstens Lars Eidwall.

Annons
Olycka Letälven

Det var strax före 20.00 på torsdagskvällen som tjänstgörande insatsledare hos räddningstjänsten uppgav att en människokropp påträffats i Letälven och skulle bärgas.

– Det stämmer att det var på det viset, säger Lars Eidwall som tjänstgör på fredagsmorgonen. Det som sedan hände var att, medan vi satte i båten sjönk kroppen och försvann igen.

Ändrades i natt

De uppgifter som lämnats till media vid 20-tiden på torsdagskvällen ändrades sent natten till fredag av polisens vakthavande befäl Mats Alexandersson.

– ”Vi har inte hittat någon kropp och har inte kunnat konstatera att någon har avlidit”, säger Mats Alexandersson.

Polisen vakthavande befäl i Örebro på fredagsmorgonen, bekräftar att, ”det fanns en kropp som skulle bärgas, men att den sjönk och försvann igen”.

– Nu är fallet överlämnat till Karlskogapolisen som ska ta hjälp av personal vid kraftverket då det finns säkerhetsrisker vid arbete där det finns dammluckor, säger polisens vakthavande befäl.

Kontrollerat gallren

Teppo Mullfors hos Karlskogapolisen:

– Vi har redan gjort en första kontroll av gallren i dammen, säger Teppo Mullfors. Inget anträffades då och vi kommer att fortsätta med de här kontrollerna hela dagen. Personalen vid kraftverket är medvetna om att något kan dyka upp där.

Mer läsning

Annons