Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man drunknade i Letälven

En Degerforsare i 30-årsåldern drunknade på torsdagen i Letälven i Degerfors. Räddningsarbetet pågick fram till strax före 20.00 när kroppen efter den förolyckade hittades i anslutning till kraftverksgallren.

Annons
Med hjälp av en Hansabräda tog sig räddningsmanskap ut på isen och närmade sig Letälvens öppna vatten i hopp om att få en skymt av den nu drunknade personen.

Larmet om att en person setts i Letälvens vatten i Degerfors kom till räddningstjänsten 16.36. Vittnen hade då sett en person flyta i det kalla vattnet cirka 15 meter från land i södra änden på Templargatan i Kanada-området. Först framme vid olycksplatsen var ambulanspersonal och då var den nu drunknade personen borta från ytan.

Räddningstjänstens personal gick ut med en Hansabräda på isen som finns närmast kraftverket men hittade inget. Samtidigt sågs brandmän och polis leta efter älvkanten där de lyste med ficklampor.

Mycket strömt

– Det är mycket strömt i älven, säger Viking Johansson som är räddningsledare. Hamnar någon i det här vattnet och inte tar sig upp fångas de upp av de skyddsgaller som finns vid kraftverket. Cirka 30 minuter i det kalla vattnet är nog max vad en person klarar och det tog nästan tre timmar innan vi fick syn på kroppen.

Polispatruller fanns på plats i Degerfors under hela arbetet med att försöka hitta personen som av vittnen setts flyta i vattnet.

– Vittnen hade observerat en person i Letälvens vatten, men räddningspersonal kunde inte hitta någon, säger polisen vakthavande befäl.

Inga brottsmisstankar

Strax för klockan 20.00 anträffades en person som var drunknad. Enligt polisen är det en man i 30-årsåldern. Anhöriga hade i skrivande stund inte underrättats.

– Några brottsmisstankar finns det inte när det gäller den drunknade personen, säger polisen. Räddningstjänsten har nu avslutat sitt uppdrag och överlämnat fortsatt utredning till polisen. Det är oklart hur mannen hamnade i vattnet.

Personal från ambulans och räddningstjänsten vid de galler där den drunknade hittades vid 20-tiden på torsdagskvällen.

Mer läsning

Annons