Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man får fängelse för mordbrand

En man från Degerfors satte eld på en villa och hotade sedan att skjuta sin syster om hon anmälde honom till polisen.
Nu döms han till ett år och tio månaders fängelse.

Annons

Det var i juni som mannen, som är i 20-årsåldern, tände eld på ett hus i Degerforstrakten.

Ägaren till huset berättar att han ett par dagar tidigare hittade en stulen motorcykel i sitt garage, och kontaktade polisen.

Mannens syster berättar att hon fick ett samtal från sin bror under brandnatten. Hon uppger att han var mycket arg för att en motorcykel som han hade stulit saknades, och han sa att han skulle elda upp huset där han gömt den. Han hotade också att skjuta sin syster om hon golade till polisen.

Mannen erkänner att han satte eld på huset, men menar att det var en olyckshändelse. Han skulle göra en fackla att lysa upp vägen med när han gick hem. Men han var berusad och råkade luta facklan mot husväggen så att den tog eld.

Mannen erkänner hoten till sin syster, men fasthåller att han inte tänt eld på huset med flit, Däremot kan han ha fått för sig det eftersom han var så full.

Men Örebro tingsrätt tror inte på honom eftersom branden hade startat från tre platser i huset, Tingsrätten dömer mannen till ett år och tio månaders fängelse för mordbrand och övergrepp i rättssak. Han ska också betala skadestånd på 5 000 kronor till systern.

Mer läsning

Annons