Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska en ny brandstation byggas

Nu ska en ny brandstation byggas i Degerfors. Kostnaden för nybygget beräknas till mellan 9-12 miljoner kronor.

Annons

Nuvarande brandstation i Degerfors är hårt sliten och Arbetsmiljöverket har påtalat en mängd brister i byggnaden. Om bristerna inte åtgärdas hotar ett vite på 200 000 kronor.

Nu är det bestämt att en ny brandstation ska byggas i Degerfors.

– Vi hoppas att den nya brandstationen kan vara i drift någon gång i nästa år. Och förhoppningsvis ska vi inte tvingas att rusta den nuvarande stationen som vi ändå snart ska kliva ut ur, säger Raland Halvarsson (V), ordförande i kommunstyrelsen i Degerfors.

Elinstallationer som är utslitna, jordfelsbrytare som saknas, skyltar om nödutrymning saknas, utrymningsplaner saknas, dålig ventilation, fuktskador och trångt i vagnhallen. Listan på påpekade brister gällande nuvarande brandstation går att göra ännu längre.

Men nu ska alltså en ny station, strax söder om nuvarande anläggning, byggas. Kommunstyrelsen har gett det kommunala bolaget Degerforsbyggen uppdraget att påbörja upphandlingen av nybygget.

När kommunstyrelsen tog beslut i frågan blev det dock omröstning. Det handlade om vad som skulle ske med nuvarande stationsbyggnad och det fanns olika förslag att en försäljning skulle ske omedelbart eller att stationen skulle rivas och att den nya skulle byggas på samma plats.

Beslutet blev att avvakta med beslut om den gamla stationen.

- Vi måste ju ha verksamheten i nuvarande lokaler till att den nya stationen står klar. Därför avvaktar vi med att ta något beslut om vad som ska ske med den gamla stationen, säger Halvarsson.

Nybygget ska upp i kommunfullmäktige också för finansiering.

Mer läsning

Annons