Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: Vems är båten? 

(UPPDATERAD 01:16) Allmänhet påträffade på måndagskvällen en övergiven båt i en vassrugge i Letälven i centrala Degerfors. Vid 20-tiden drogs en sökinsats igång som avbröts vid 01-tiden på natten. Nu undrar polisen vem båten tillhör? 

Annons
Känner du igen båten? Hör av dig till polisen.

- Båten sågs första gången vid 16-tiden, men det var först vid 19.30-tiden som man larmade oss. Vi har kontaktat räddningstjänsten som med sin båt kommer att kolla av området uppströms, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Båten är en Crescent 310, en liten modell, och har en trehästars Johnson utombordsmotor. I båten påträffades en jacka och fiskeutrustning.

- Fynden får oss att misstänka att det kan finnas en person någonstans som behöver vår hjälp eller som till och med har drunknat. Vi har en hundförare på platsen som går i strandkanten - dessutom har vi patruller som söker efter bilar med trailer i närområdet, sade Johan Wallenius under måndagskvällen.

Vid 21.30-tiden hade

sökintensiteten dragits ned något.

- Vi fortsätter att söka, men inte i samma omfattning. Vi har ännu inte fått några samtal om försvunna personer, säger Johan Wallenius. 

Vid 01-tiden, natten mot tisdag, hade sökandet avbrutits helt. Polisen tror nu att båten slitit sig av sig själv och det finns ingen person som är anmäld försvunnen i trakten. 

På sin Facebook-sida söker nu polisen efter båtens ägare. Känner du igen den? 

Kontakta polisen på det nationella numret 114 14. 

Mer läsning

Annons