Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strutsen Herman har hittat hem

Strutsen Herman rymde från sin hage i Högberg, strax utanför Degerfors. En vecka senare var han hemma.– Jag trodde aldrig jag skulle få se honom igen, säger Hermans ägare Liselott Kristensen.

Annons

Det var natten mot lördag den 19 juli som Herman rymde från sin hage i Högberg, strax utanför Degerfors. En vecka efter att Herman försvann var några grannar till ägaren Liselott Kristensen ute och gick med sin hund. Då fick de syn på Herman som gick på vägen. En annan granne som åkt runt och letat efter Herman på en fyrhjuling ringde till Liselott Kristensen.

– Jag skyndade mig dit och hade med hans balja med foder som han åt ur. Jag skulle vara lite tuff och sög tag i hans hals. Men då sparkade han till mig på armen och kom loss, säger Liselott Kristensen.

Efter vidare diskussioner hämtade Liselott Kristensen och hennes grannar en hästtransport och ett elband.

– Vi motade med granruskor och fick in honom i hästtransporten. Men det var väldigt nervöst. Jag hade bara haft honom i 14 dagar och visste inte hur han skulle bete sig, säger Liselott Kristensen.

Men till slut lyckades de få in Herman i hästtransporten.

– När han var nära rampen sög vi tag i halsen och fick in mig och strutsen i transporten. Sedan gick jag ut genom en sidodörr, säger Liselott Kristensen.

Herman verkar må bra efter att han återvänt till hagen.

– Han spatserade runt som att inget hade hänt.

Mer läsning

Annons