Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här är na.se

Papperstidningen kommer ut en gång om dagen. Na.se uppdateras dygnet runt.
Webb och tidning ska leva i symbios men också fylla läsarnas olika behov.

Annons

– Tanken är att webb och papper ska komplettera varandra. Man ska kunna läsa båda och känna att man får ta del av något nytt, säger Herman Nikolic, webbchef på NA.

Fördjupande reportageI papperstidningen får läsaren ett urval av det viktigaste. Större nyheter sätts i ett sammanhang och här finns de djupare reportagen tillsammans med bilder. Tidningen består av en blandning av redaktionellt material och annonser och ska sammanfatta stora händelser på ett begripligt sätt.

Snabbhet på nätetMedan papperstidningen står för den djupare nyhetsförmedlingen får webben symbolisera den motsatta, den snabba, enkla och ständigt pågående.

På na.se får läsaren möjligheten att följa en händelse från början till slut. Stora händelser uppdateras hela tiden och man ska kunna ta del av en nyhet innan den är över, och sammanfattas i morgondagens tidning.

Nyheterna kan nå läsarna via webb-tv, ljudfiler och liverapporteringar.

Läsarkontakt

Webbnyheter ger också en möjlighet för läsare att komma till tals genom kommentarer, bloggar och chattar. Via sociala medier bjuds läsaren in att delta inte minst med nyhetsmaterial som tips och läsarbilder.

Sportnyheter är också bra webbnyheter. På nätet kan man ta del av ”förhandssnack”, liverapporter, webb-tv och resultat. Det är en kanske den viktigaste källan för att hålla sig uppdaterad.

Gratis nyheterNyhetsflödet på na.se är gratis och finansieras genom annonser. Därmed väcks ibland upprörda röster från människor som tycker att det är för mycket reklam.

– Nyheterna på nätet måste finansieras men det är klart att det ska vara lagom med reklam. Varken vi eller annonsörerna vill stöta bort läsarna, säger Herman Nikolic.

Topp tre i Sverige

NA brukar ligga bland topp tre i Sverige bland nyhetssajterna utanför Stockholm, Göteborg och Malmö.

Statistik förra veckan på na.se och m.na.se:

na.se:

160 704 unika besökare

593 711 besök

1 580 836 sidvisningar

mobilsajt/app:

26 928 unika besökare

154 070 besök

356 022 sidvisningar

Mer läsning

Annons