Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Distriktsläkare i Storå årets ledstjärna – och hudkliniken USÖ prisas för handledning av underläkare

När Sveriges yngre läkares förening (SYLF) Örebro får välja blir Yousef Mohammed, distriktsläkare på Storå vårdcentral, Årets ledstjärna 2017.

Annons

Under torsdagen meddelade SYLF Örebro att man utsett Årets ledstjärna 2017 samt bästa randningsklinik.

Utmärkelsen Årets ledstjärna delas ut för att uppmärksamma personal som handlett länets underläkare på ett synnerligen bra och lämpligt sätt.

”Det är förstås kul att höra att de är nöjda med handledningsinsatsen här”, säger Yousef Mohammed, i ett pressmeddelande och fortsätter: Vi har väldigt duktiga ST-läkare, och vi lär oss av varandra.

Yousef Mohammed, årets ledstjärna 2017 enligt regionens ST-läkare.

I motiveringen står det bland annat: "Dörren är alltid öppen till Yousefs rum. ”Kom in” säger han med lugn stämma och börjar lyssna trots att han alltid är överhopad med arbete. Han möter våra dagliga frågor med ett lugn och ett avstressat leende. Hur han gör detta är det ingen som kan förstå; han har tre ST-läkare, en AT-läkare, en vikarierande underläkare samt sköterskor som vill få råd om allt mellan himmel och jord. Han är en stor kunskapskälla för oss, samtidigt som han låter oss ta eget ansvar på den nivå vi befinner oss".

Även hudkliniken USÖ prisas av underläkarna i och med att de får utmärkelsen "bästa randningsklinik" och tilldelas randningspokalen. Det priset ges till den klinik som varit den bästa för ST-läkare att göra sin sidotjänstgöring vid.

”Som verksamhetschef tycker jag det är mycket värdefullt att få deras synpunkter på verksamheten. Många är väldigt aktiva på våra möten och kan säga hur de tycker att saker fungerar, vilket hjälper oss att utvecklas och bli ännu bättre, säger Anna Josefsson, verksamhetschef och handledare för de randande läkarna som utbildar sig till distriktsläkare, i pressmeddelandet.

Hudkliniken USÖs verksamhetschef Anna Josefsson och Sofia Fall, biträdande studierektor.

Det är andra gången som hudkliniken för ta emot utmärkelsen, första gången var 2009.

”Det är jättekul att vi fått priset en andra gång!” säger Sofia Fall, i pressmeddelandet.

I motiveringen står det bland annat: "Med ett genomtänkt och strukturerat upplägg, är denna klinik den första kliniken som verkligen lyckats med att strukturera vår randning med ett fullständigt fokus på att lära oss så mycket primärvårdsorienterad dermatologi som möjligt."

Priserna delas ut årligen och det är regionens alla ST-läkare som nominerar kandidaterna.

Mer läsning

Annons