Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömresan höll på att slutapå ett militärområde i Tyskland

Soppatorsk, tvingats att landa på en militärflygplats, felaktig flygrutt, sova mjukt med fallskärmshoppare samt en rookie till kartläsare. Men till slut nådde ändå Frövibon Annci Nylander slutmålet Lido i Italien.

Annons

Annci skulle läsa kartan. Inger från Laholm skulle flyga det ultralätta flygplanet Eurostar till Venedig, som NA tidigare skrivit om. En enda gång misslyckades Annci med att läsa kartan rätt men det var inte det som tvingade planet att landa på en militärflygplats i Tyskland. Efter en bra stunds letande på militärbasen hittade de några tyskar. Tre 10-liters dunkar med bensin fick vara nog med hjälp tyckte tyskarna, som tyckte det var lite genant att de två svenskorna hade landat så obemärkt på deras militärbas. Annci och Inger fick inte sova kvar över natten trots att det började skymma ute. Upp i luften igen och landa på en flygplats de trodde var Eggenfeld.

Vad hände där?

– Vi blev väl mottagna och fick vara med och fira en tysk festival som liknade vår valborg med brasa och allt, säger Annci.

Måste man meddela flygplatsen att man kommer?

– Man måste mejla flygplatsen sin flygrutt innan man kommer. Det hade Annci och Inger inte gjort när de skulle landa på sin resas slutmål, Lido flygplats i Italien.

– Vi fick vända om och skicka in flygrutten för att få landa i Italien.

Hur var det där med att ni sov med fallskärmshoppare?

– Ja, vi fick sova på ett par madrasser som några fallskärmshoppare skulle sova på och de fick sova utan, när vi sov på en av alla de flygplatser vi landade på innan vi nådde Italien, avslutar Annci Nylander.

Mer läsning

Annons