Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Du kan väl skicka en skrivmaskin”

Han har i alla fall ett omväxlande jobb, statsminister Fredrik Reinfeldt. När det inte är Greklandskriser och annat elände får han svara på brev från våra allra yngsta medborgare.

Annons

Olle Viberg, 9 år, från Vintrosa ringer å pappas vägnar får man förmoda. Pappa är lantbrukare och Olle bekymrar sig över spannmålspriserna. ”Vi vill att de ska gå upp, vi litar på dig!” skriver lantbrukarsonen.

Något dunkelt svar

Och Fredrik Reinfeldt svarar, eller någon i hans stab snarare:

”Jag förstår att priset på spannmål påverkar din familjs vardag och att du gärna vill att de ska vara högre. Sverige arbetar till exempel inom EU för att produktionen av bland annat spannmål i högre grad ska anpassas till efterfrågan”, svarar statsministern något dunkelt och önskar Olle en fin vår.

Rasmus Janetzky, 8 år, i Hällefors har tänkt skriva en bok, för det finns inte så mycket annat att göra i Hällefors, tycker han.

”Du som är så snäll kan väl skicka en skrivmaskin till mig så lovar jag skicka en bok”, lovar den unge författaren in spe.

Bra initiativ, men ...Reinfeldt tycker bokinitiativet är bra men kan inte skicka någon skrivmaskin, skriver han och har ett annat förslag:

”Du kanske kan börja skriva för hand och under tiden försöka spara ihop till en skrivmaskin.

Då två ynglingarna fick i alla fall varsin namnteckning av statsministerna på svarsbreven och det är ju alltid något.

Mer läsning

Annons