Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dynamit hittades i bil

(UPPDATERAD 13.23) Polisen hittade tre stavar dynamit i en bil i Kumla i natt. Fyra personer misstänks för flera olika brott.

Annons

Det var strax före midnatt som en polispatrull stoppade en bil på Götgatan i Kumla för en kontroll. Fyra personer färdades i bilen, alla fyra misstänks för ringa narkotikabrott.

Polisen genomförde en husrannsakan i bilen. Då hittades narkotika och sprängmedel.

Två släpptes friaDe fyra personerna är två kvinnor som är 25 respektive 21 år gamla och två män, de 33 och 20 år gamla. De medtogs till polishuset i Örebro där de testats för narkotikapåverkan. Efter förhör försattes den 21-åringa kvinnan och den 20-årige mannen på fri fot, de andra två lades in för tillnyktring i arresten. Även dessa två hördes och släpptes senare under fredagen.

Brott mot knivlagenNågra av de inblandade personerna är även misstänkta för brott för knivlagen. Det finns inga uppgifter om någon av de inblandade misstänks för narkotika- och/eller vapenbrott efter fynden som polisen gjorde i bilen under husrannsakan.

Förhör ska hållas

På fredagsförmiddagen ska förhör med de två kvarvarande gripna personerna hållas.

– De var så pass påverkade att inte förhör kunde hållas i går, säger Jan Matérne, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Matérne säger också att de tidiga misstankarna om brott mot vapenlagen kommer att ändras till misstanke om brott mot lagen om frandfarliga och explosiva varor.

"Galen kväll"Örebropolisens patruller hade i övrigt en hektisk torsdagseftermiddag och kväll. Misstänkta tjuvar, snattare, rånare, samt hotfulla och aggressiva personer fyllde jobblistan, enligt vakthavande befäl Kenneth Johannesson.

Det här är en del av det som hände:

Vid 14-tiden stoppades en 41-årig man på landsväg 205 vid Revelnbadet i Laxå kommun. I bilen fanns misstänkt stöldgods i form av diesel och verktyg. Mannen greps och anhölls sedan under kvällen.

Vid 15-tiden plockades tre misstänkta snattare in från Myrorna i Örebro. Två av dem provades dessutom misstänkta för ringa narkotikabrott.

Vid 15.30-tiden larmades polisen till en bostad i Kumla där en man hotat en kvinna. Mannen var aggressiv när poliserna skulle ta med honom till polisstationen. De tvingades använda pepparspray för att övermanna honom. I bilen in till Örebro fortsatte mannen att hota poliserna.

Vid 16-tiden togs en misstänkt rattfull kvinna på Stortorget i Örebro. Hon hade då krockat med två andra bilar på torgets nedre del. Kvinnan var för berusad för att kunna blåsa i alkoholprovningsinstrumentet.

Vid 17-tiden larmades polisen till Vivalla, där en man fått stryk av en annan man. Ungefär samtidigt ringdes en anmälan in från Varberga där en man som har en annan man inneboende blivit hotad av den inneboende.

Vid 18-tiden anmälde en man att han blivit rånad på sin mobiltelefon vid Örebro centralstation. Han hade dock lyckats ta tillbaka telefonen och springa därifrån. Han lämnade signalement på rånaren – och rånarens hund.

Vid 19-tiden var två lediga poliser i närheten av centralstationen. En man försökte slita ifrån dem en kasse. Poliserna legitimerade sig, och tog fast mannen – som hade en hund. Även signalementet stämde med mobiltelefonrånaren som slagit till en timme tidigare.

Vid 19-tiden kom ett larm från ett boende för asylsökande i Örebro. En boende där hade hotat en i personalen med en kniv. När polisen kom dit hade den misstänkte försvunnit därifrån. Han var sent på torsdagskvällen fortfarande försvunnen.

Mer läsning

Annons