Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter snön kommer kylan

Vintern fortsätter med rena drömvädret de närmaste dagarna – i alla fall för den delen av befolkningen som gillar skidåkning.

Annons

På det senaste dygnets snöfall – som givit en dryg decimeter snö – följer nämligen fallande temperaturer, men det ska inte bli någon extrem kyla.

- Från de två minusgrader ni har i Örebro kommer det att gå ner till tio minus under natten. Sedan håller sig temperaturen där ungefär. Fredagen blir mulen men mest uppehållsväder. På lördag gör solen ett gästspel och på söndag drar det in moln igen, spår Nils Holmqvist, meteorolog på SMHI i Norrköping.

- Som prognosen ser ut nu blir det riktigt kallt natten mellan lördag och söndag, 20 grader kallt. Den prognosen bygger på att det är klart väder.

Varför har det blivit ett så stabilt vinterväder under hela januari, med temperaturer ständigt under nollan?

- Det har varit ett starkt högtryck som helt enkelt blockerar lågtrycken så de har gått söder eller norr om oss. Men det kunde inte hålla emot lågtrycket som förde med sig all snö igår.

Kommer det att fortsätta vara minusgrader?- Ja, i alla fall så långt fram jag kan se. De närmaste tio dagarna blir det minusgrader.

Kommer det mera snö?

- Det ser ut att komma in mer nederbörd framåt måndagen men inte så ihållande snöfall som det vi nyss fick.

Mer läsning

Annons