Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlysning: Hur vilsehar du kört med GPS?

Bilisten var på väg till Malmö, men fastnade i en snödriva på en skogsväg öster om Bosjön. Det hände i går.

Annons

Nu söker vi din bästa historia om vart du hamnat när GPS:en fått styra. Kanske har du litat på tekniken trots att magkänslan sa något annat ...

Berätta din historia direkt här eller genom att mejla [email protected]

Här kommer redan två historier från NA:s läsare:

Sponsrad GPS?

1,5 år sedan bilade jag och familjen ner till Medelhavet. Det kändes tryggt att bila då GPS:en var på.

När vi var i södra Tyskland och körde på Autobahn i riktning mot Regensburg så ville GPS:en plötsligt att vi skulle svänga av. Konstigt, tyckte vi, då vi precis sett en skylt som visade att det inte var så långt kvar till Regensburg. Men vi svängde av och GPS:en lotsade oss fram på småvägar, förbi små bergsbyar, genom ett otroligt vackert alplandskap. Där åkte vi i godan ro i ca 1,5 timme tills vi åter igen kom upp på Autobahn endast någon mil från där vi hade svängt av… Vi skrattade lite åt saken och kom överens om att vår GPS antagligen var sponsrad av den tyska turistbyrån… Men om det händer igen så litar vi nog i första hand på skyltarna och på magkänslan.

/Anna

En GPS-historia

Ja, fel har vi inte åkt men GPS:n går att ställa in på kortaste väg, snabbaste väg och fotgängare. Och i Polen var GPS:n inställd på fotgängare och vi skulle vidare. Vi kom ut på de minsta vägarna. Vi såg motorvägen men förstod inte varför vi inte kom dit. OK, nu fick vi se många storkar istället.

/Stig

GPS

Mer läsning

Annons