Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elin blev Årets hjälte 2011

Årets hjälte 2011 heter Elin Nilsson. Med god marginal tog smyckestillverkaren från Frövi hem årets kanske finaste utmärkelse.

Annons
Elin Nilsson. Blev framröstad til Årets hjälte 2011 av NA:s läsare.

Konkurrensen om titeln var hård men när sista sms-rösten räknats stod en mycket glad och förvånad Elin Nilsson som klar vinnare.

– Vad roligt, så skoj! Jag vet inte vad jag tänker, det här hade jag verkligen inte trott. De andra har ju räddat liv, utbrister hon.

Ett fint målMen det kan kanske sägas även om Ica-medarbetaren själv. Hennes tillverkning och försäljning av smyckeänglar har hittills bidragit med nästan 600 000 kronor till barncancerfonden. Nästan varje kväll sitter hon åtminstone någon timme och fixar ihop de små änglarna som ska hjälpa forskningen framåt. Att bli årets hjälte ger ytterligare energi.

– Mitt förra mål var att kunna skänka 500 000 kronor men det vore såklart jätteskoj att komma upp i en miljon, det skulle vara ett fint mål, säger hon.

Starkt stödHon påpekar också vikten av alla de som hjälper henne att sälja änglarna och riktar ett stort tack till dem som köpt en. Det starka stödet märker hon dagligen.

– Det är många kunder som kommit förbi och sagt att de röstat på mig – det känns jättebra och jag har fått så många uppmuntrande ord, berättar Elin Nilsson.

Prissumman på 5 000 kronor har hon ännu inga planer för, men firande blir det.

– Något roligt måste vi hitta på med familjen! Jag ska också ringa runt till de som nominerat mig och tacka. Jag vet inte riktigt vilka det är men jag har mina aningar, säger hon.

Mer läsning

Annons