Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett spår öppnat efter tågstopp

Tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm har drabbats av stora förseningar efter ett elfel. Under några timmar rådde totalstopp i trafiken, men nu har ett spår öppnats upp.

Annons

Efter att en kontaktledning fallit ner vid 14.30-tiden blev Västra stambanan strömlös mellan Laxå och Falköping. All tågtrafik mellan Göteborg och Stockholm drabbades och under några timmar rådde totalstopp.

Vid 17.15-tiden kunde ett av de två spåren öppnas.

- Nu får tågen turas om. Trafiken kommer inte flyta på som vanligt, men man gör så gott man kan, säger Beisi Sundin, presskommunikatör vid Trafikverket.

Trafikverket har ingen prognos för när felet kan vara helt åtgärdat och räknar med förseningar under resten av söndagen.

Ett SJ-tåg på väg från Stockholm till Göteborg fastnade på den strömlösa sträckan. En av resenärerna var Viktor Adolphson, yttre befäl på Södermalmspolisen i Stockholm.

- Det är lite segt. Toaletterna har slutat fungera eftersom det inte finns någon el, så folk har sprungit lite i buskarna. Men stämningen är god i min vagn, sade Viktor Adolphson.

Även andra sträckor försenades av stoppet. Carola Ryd, 44, habiliteringsassistent från Enköping, skulle ha rest mot Lund från Stockholm strax efter klockan 16, men var vid 17-tiden kvar på Centralen. Då var senaste beskedet att tåget skulle gå 17.40.

- De skjuter fram och skjuter fram. Jag står och tittar på tavlan hela tiden så jag inte missar tåget, säger Carola Ryd. (TT)

Mer läsning

Annons