Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eva bloggar igen

Eva Ejdeholt bloggade länge på na.se om sitt livsom kaospilot mitt i yrkes- och familjelivet.
Nu återkommer hon som bloggare hos NA,med inriktning på mat. Vissa saker känns ändå igen – Evas nya bloggheter ”Mitt liv som kaoskock”.

Annons

Alla som följde Eva Ejdeholts blogg ”Mitt liv som kaospilot” fick en inblick i hur en mamma, hustru och chef försökte att hålla tusen bollar i luften. Med sin nya blogg byter Eva delvis inriktning.

– Den här bloggen utgår från mat, förut utgick jag helt från min familj, förklarar Eva. Fast självklart kommer familjen fortfarande att vara en stor del av den här bloggen också.

Ordet kaos kvarstår, får du liksom ingen ordning?

– Nej, inte alls. Det är kaos att jobba, ha två barn, man och ett stort socialt umgänge. Men ett bra kaos – kreativt kaos.

Jag har inga referensramar där, riktigt. Varför blir det kaos?

– Alltså, man har aldrig en tanke i huvudet – man har hundratusen tankar i huvudet. Som idag, då ska jag egentligen jobba till fem, men det är något slags teater på fritids vid fyra och då ska vi ska vi ha med fika. Hur fixar man en kaffetermos på jobbet innan dess? Och efter det ska ungarna ha mat, och jag har en ambition att hinna springa, och min man jobbar och sen har nån av ungarna en läxa de måste ha hjälp med och så kom jag på nu att jag glömde att lägga pengar i parkeringsautomaten i morse. Men det är kul med stress också.

Det låter nästan som att du söker stressen?

– Nej, inte alls!

Eva skrattar när hon svarar. Skrattet är centralt i hennes liv, ett sätt, kan man anta, att klara av alla de hundra tusen tankarna i huvudet.

Hemma hos Eva är middagen en viktig del av dagen. Hon tar tid på sig att laga maten, för då, enligt Eva, tar man också tid på sig att äta den.

– En grej vi gjort sen ungarna var pyttesmå är att alla får säga vad som varit sämst under dagen som gått, berättar hon. Så går man laget runt, och sen säger man vad som varit bäst. Det är att sätt att som familj prata även om det som är jobbigt i livet.

Eva lagar maten varje dag, men hon ser sig inte som någon mästerkock.

– Jag har tusen kompisar som är bättre, säger hon.

Hur är maten du bjuder på under vardagar?

– Inga halv- eller helfabrikat. Jag lagar mat från grunden, det är rofyllt att komma hem och ta sig tid att ordna middag.

Vad tycker familjen om din mat?

– De gillar den jättemycket. Faktiskt, de gör det.

I Evas matblogg kommer hon att bjuda på recept och mattips – och på sig själv och familjen.

– Igenkänningsfaktorn i min förra blogg var hög, säger hon och försäkrar samtidigt att mycket av hennes vardag kommer att synas även i nya bloggen.

Det är alltid du som lagar mat?

– Ja, det är det. Och det är ett kärt trätoämne hemma. Anders är en jävel på hemlagade hamburgare, pannkakor, potatismos och på att åka till Ikea med ungarna och bjuda dem på mat där.

Vad har du för paradrätter, då?

– Jag är bäst på efterrätter. Tiramisu, en vitchoklad-mousse med passionsfrukt, och så gör jag en rabarberpaj som inte går av för hackor. Med knäcktäcke. Receptet på den kommer med i NA:s nästa matbilaga.

Eva Ejdeholt

Familj: Maken Anders och döttrarna Vilma (snart 13 år) och Beata (9 år).

Gör: Är featurechef på NA och redaktör för bilagan Latte.

Favoritkök: Det franska bondköket.

Favorit under jord: Lök av alla sorter, framförallt rå rödlök.

Favorit under ytan: Lax.

Favorit ovan jord: Avocado.

Kockförebild: Anna Bergenström.

Aktuell: Drar idag på na.se igång bloggen Mitt liv som kaoskock.

Mer läsning

Annons