Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få pendlare känner tillLänstrafikens ersättning

Efter en hård vinter med mycket förseningar har Länstrafiken lovat att ersätta drabbade resenärer. Men informationen har blivit kritiserad för att vara otydlig och inte nå ut till alla.
– Det känns onödigt att överinformera, säger Thony Lundberg, områdeschef på Länstrafiken i Örebro.

Annons

Har du rest med pendlarkort, länskort eller pendlarpluskort i vinter? Då är du garanterad en rabatt på 50 procent vid nästa kortköp. Innan den 11 april ska rabatten hämtas ut. Men det går bara att göra på två ställen i hela länet: huvudkontoret på Drottninggatan i Örebro och Örebro resecentrum. Resenärer som inte har möjlighet att ta sig dit kan i stället skicka in ett kvitto från när kortet laddats om och på så sätt kvittera ut rabatten.

Länstrafiken har gått ut med informationen på sin hemsida och informerat ombud och busschaufförer. Men chaufförerna har ingen skyldighet att berätta för kunderna om rabatten, inte ens om de köper ett nytt månadskort för fullpris.

– Det skulle bli för omständigt. Nu litar vi på att informationen sprids mellan kunderna, säger Thony Lundberg.

Att rabatten bara går att hämta ut på två ställen i hela länet beror på att kundens resor under aktuell kompensationsperiod måste kontrolleras i ett dataregister.

– Det kanske är krångligt, men vi kan inte informera så mycket att vi inte har råd att kompensera, säger Thony Lundberg.

Den som redan har köpt ett nytt busskort har möjlighet att begära ut rabatten i efterhand fram till den 11 april.

Mer läsning

Annons