Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falsk statsanställd frågar om kvinnors sexliv

Just nu varnar SCB för en man som ringer hem till kvinnor och ställer närgångna frågor om deras sexliv.
Mannen uppger att han ringer från SCB – vilket inte stämmer.
– Vi uppmanar alla drabbade kvinnor att polisanmäla, säger Nizar Chakkour på SCB:s presstjänst.

Annons

Bara i dag har Nizar Chakkour tagit emot fem samtal från upprörda kvinnor som undrar om en SCB-anställd har i uppdrag att ställa frågor om deras sexliv.

– Det stämmer förstås inte. Vi gör aldrig den här typen av undersökning. Det är oerhört tråkigt att det här händer. Och det är jättesynd om kvinnorna som drabbas, säger Nizar.

– Det låter väldigt seriöst när mannen presenterar sig. Sen är det små, små detaljer som gjort att kvinnorna fattat misstankar. När de sen har velat avsluta samtalet har mannen tackat för sig och lagt på. Men vilken SCB-anställd gör så? Ingen.

Mannen, eller männen, har presenterat sig med flera olika namn. Dessutom har det ringts från olika nummer – men alla har varit från kontantkortstelefoner. Kvinnor från hela Sverige har drabbats, från Halmstad i söder till Sundsvall i norr.

Tror du att det handlar om en eller flera olika män?

– Jag vet inte. Det kan handla om en ensam man. Eller så är det flera olika stycken. Hur som helst är det jättetråkigt eftersom det handlar om ofredande, säger Nizar Chakkour som uppmanar alla drabbade kvinnor att polisanmäla.

Har du blivit uppringd av den här falska SCB-mannen? Kontakta NA på [email protected] eller ring 019-15 51 68

Mer läsning

Annons