Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familj upptäckte okänd man i hallen – misstänks för ett flertal inbrott

En familj i Marieberg upptäckte en okänd man inne i sitt hem på måndagskvällen. Polisen har nu gripit en man misstänkt för tre inbrott och inbrottsförsök.

Annons

Utan att ringa på klev den misstänkte mannen in genom ytterdörren till en villa i Marieberg. När familjen som bor i villan konfronterade mannen sa han att han hade gått fel och lämnade huset.

Familjen gjorde en anmälan till polisen strax innan klockan 20 på måndagen och flera polispatruller, däribland en hundpatrull, åkte till området för att spana efter mannen. Under spaningsarbetet upptäckte de ännu ett färskt inbrott i en annan villa i området. Genom att studera skospår i snön kunde de konstatera att det verkade röra sig om samma gärningsman.

Klockan 21.09 fick polisen ytterligare ett samtal om ett misstänkt inbrott i en villa drygt en kilometer från de andra husen. En familj hade upptäckt när de kom hem att en okänd man befann sig i deras villa. Mannen hade kommit in i villan genom att krossa ett fönster. När han konfronterades lämnade han lugnt platsen.

Tjugo minuter senare kunde polisen gripa den misstänkte mannen i området. Han bar då på gods från det senaste inbrottet. Spår i snön visar att det rör sig om samme man som är misstänkt för de två första inbrotten.

Samme person hade släppts tidigare under måndagen efter att suttit anhållen under helgen misstänkt för tre inbrott i fritidshus i Storåtrakten norr om Lindesberg. Han hade gripits i fredags norr om Lindesberg efter tips från allmänheten om "en man med ett konstigt beteende som gick runt med någon typ av jaktvapen".

Mer läsning

Annons