Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för hustrumisshandel

Den 33-årige mannen hotade att köra ihjäl sig själv och frun om hon lämnade honom. Därefter puttade han ner henne i badkaret och slog henne flera gånger. Nu har han dömts till fängelse i ett år och sex månader för misshandel i Örebro tingsrätt.

Annons

33-åringen, hemmahörande i länet, har under flera års tid vid upprepade tillfällen misshandlat hustrun.

Tidigare i år tvingade mannen in sin hustru i bilen med våld och ska därefter ha hotat att ta livet både frun och sig själv om hon lämnade honom. Han ska också ha hotat med att slå sönder och bränna upp parets gemensamma bostad.  I förhör har hustrun uppgett att hon kände smärta i två dygn efter händelsen.

Han ska därefter, i hemmet, ha puttat ner frun i badkaret och tvingat ner hennes huvud under vattnet ett flertal gånger. 33-åringen har erkänt att han puttat frun, men att det var på grund av att hustrun ska ha hållit en kniv i handen och att han därför fick panik. Mannen har också erkänt att han delat ut flera slag i ansiktet på frun, men att han gjorde det på grund av att han ville hindra hustrun från att skada sig själv i ett paniktillstånd. Hustruns berättelse har vunnit stöd efter rättsintyg från läkare.

Kvinnan har i förhören uppgett att hennes man under flera års tid orsakat henne fysiska skador på kroppen. Tingrätten finner berättelsen som trovärdig. 33-åringen åtalades för grov kvinnofridskränkning men åtalet ogillas av tingsrätten med anledning av deras komplicerade förhållande samt kvinnans flera olika sjukdomsdiagnoser som påverkat hennes agerande och mående. Han döms därför för de enskilda gärningarna han har begått.

33-åringen döms även för olaga tvång, olaga hot och vapenbrott. Han har suttit häktad sedan den 11 september. Mannen ska också betala 35 000 kronor i skadestånd till hustrun.

Mer läsning

Annons