Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler företag i länet

Nyföretagandet i Örebro län ökade kraftigt under första halvåret i år jämfört med första halvåret 2009. Trenden med ett ökat nyföretagande gäller för hela landet.

Annons

I Örebro län registrerades det 707 företag hos Bolagsverket under perioden januari-juni i år. Motsvarande period i fjol registrerades det 587 företag. Det innebär att ökningen under första halvåret i år var hela 20 procent.

Statistiken i nyföretagarbarometern har tagits fram av Nyföretagarcentrum och Bolagsverket. Siffrorna för årets sex första månader visar bland annat att Degerfors är den kommun i länet som haft den procentuellt största ökningen av nya företag. Där startades det 15 nya företag första halvåret i år. Detta att jämföra med sju nya företag första halvåret 2009. Det betyder en ökning på hela 67 procent.

Samtliga kommuner i länet utom Lindesberg och Kumla har haft ett ökat nyföretagande under första halvåret i år. I länets största kommun, Örebro, är ökningen 23 procent. Där registrerades det 390 företag under perioden januari-juni i år jämfört med 318 under de sex första månaderna året innan.

I hela landet registrerades det 32 687 företag hos Bolagsverket under första halvåret i år. Motsvarande period i fjol var antalet 27 786, vilket innebär en ökning med nästan 18 procent.

-Vi har under hela året märkt att intresset för att starta företag är större än på länge, säger Mats Evergren, marknadschef på Nyföretagarcentrum.

Mer läsning

Annons