Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera företag stänger för sommaren 

Vissa företag bommar igen för semester. Andra kör för fullt.
– Vi jobbar 24 timmar om dygnet, året runt, säger Per-Anders Ivarsson på Lundin mining.

Annons

Vilka veckor svenskarna tar semester varierar allt mer. Enligt tidningen Byggnadsarbetaren är industrisemestern död, men byggsemestern finns fortfarande. Men en rundringning till några av de större företagen i länet visar att vissa fortfarande bommar igen. Johnson metall på Holmen i Örebro har stängt mellan vecka 28 och 31.

Även Atlas Copco slår igen fabriken. Med start vecka 29 och tre veckor framåt ligger produktionen nere. Atlas Copcos HR-avdelning meddelar att semestern brukar starta senare nu för tiden än förr, och att det är något som de anställda efterfrågat.

Arvin Mentor i Lindesberg håller stängt vecka 29 och 30.

– Då ser vi till att göra underhållsarbete. Vissa dagar kommer strömmen att vara bruten, säger Mats Eriksson, personalchef på Arvin mentor.

Många lediga i juli

På säljföretaget K3 i Örebro pågår verksamheten hela sommaren.

– Men många är lediga i juli. Det blir naturligt eftersom många av våra kunder är lediga då, säger Björn Westberg, företagssäljare på K3.

På Lundin mining i Zinkgruvan pågår verksamheten som vanligt.

– Vi har semester som alla andra men vi stänger inte. Det finns ingen period som går på lägre fart, vi tar bara in en högre andel vikarier, säger Per-Anders Ivarsson på företagets personalavdelning.

På Elektro Skandia är arbetet i gång hela sommaren men det går inte för fullt i juli. Eon har också bemanning, både på ordinarie driften och olika projekt som bytet av panna.

Mer läsning

Annons