Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera tåg i länet ställs in

Efter att SJ upptäckt sprickor på två tåghjul ställdes tåg in under fredagen. Både Hallsberg och Örebro drabbas.

Annons
Dag Rosander, presschef SJ, på Stocholms Central på fredagkvällen.

SJ kontrollerade hjulen på de tåg som är av samma modell som spårade ur i Norge för ett par veckor sedan. Av 3 000 kontrollerade hjul hade två sprickor, och därför valde SJ att stänga av flera avgångar.

- Vi gör allt i vi kan för att ordna fram ersättningstrafik, men det kommer att skapa betydande förseningar, säger Elisabeth Lindgren, kommunikationsdirektör på SJ, till TT.

För länet är dels avgångar från Stockholm till Hallsberg, via Örebro, inställda. Även avgångar på linjen från Oslo till Stockholm, som stannar i Halsberg, har ställts in.

– Detta är en försiktighetsåtgärd som kommer att påverka tågtrafiken i eftermiddag och i helgen, säger Elisabeth Lindgren, SJs kommunikationsdirektör, i ett pressmeddelande.

Efter att SJ fann sprickorna på hjulen beslutade man att göra ett nytt undersökningsarbete, som beräknas vara klart i början av nästa vecka.

– Detta innebär att vissa avgångar är inställda och andra ersätts med bussar under tiden arbetet genomförs. Vi beklagar de olägenheter som detta kan medföra och gör allt vi kan för att ersättningstrafiken skall fungera, säger Elisabeth Lindgren.

Tågkompaniet och Tåg i Bergslagen har andra tågmodeller än SJ, och ställer därför inte in några tåg.

Mer läsning

Annons