Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flest cyklar i Örebro län

I Örebro län tar 29 procent av invånarna cykeln till skolan och jobbet. Med den siffran toppar örebroarna bland länen i landet. 

Annons

Det visar en undersökning som försäkringsbolaget If låtit göra.3 644 personer runt om i landet har tillfrågats om sina vanor gällande transport till och från jobb respektive skola under våren och sommaren. Invånarna i Västerbotten delar förstaplatsen med Örebro - strax efter kommer Uppsala med 24 procent cyklister. Sist i If:s undersökning hamnar Västra Götaland, där bara sju procent cyklar.

Förutsättningar

Direkt avgörande för hur stor andel cyklister ett län har är hur förutsättningarna för cykling ser ut. Bland annat cykelbanor och andra säkerhetshöjande åtgärder.

– Cyklister är en ganska bortglömd grupp i trafiksäkerhetsarbetet. När ansvariga politiker säger att de vill uppmuntra cykling i samhället krävs också åtgärder i trafiken. Vi tar inte cykeln om det är förenat med livsfara att ge sig ut i trafiken, säger Iréne Isaksson Hellman, trafikforskare vid If, i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons