Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flicka försvann i skogen - nu anmäls skolan

Skolinspektionen kommer att granska två skolor i länet efter en anmälan. Det handlar om samma fall. En liten flicka med downs syndrom.  

Annons

Föräldrarna anser att flickan vid flera tillfällen har utsatts för felaktig och kränkande behandling. Problemen började när flickan, som i dag är sju år gammal, flyttade från en förskola till en annan. Enligt föräldrarna visade dotterns nya resursperson upp märkliga drag. Hon ville inte lyssna på föräldrarnas önskemål och bemötte dem arrogant. Enligt anmälan började resurspersonen dessutom att slita av flickans byxor och blöja för att påbörja potträning - och det redan första dagen innan de två hade hunnit bygga upp en relation. Flickan blev kränkt av denna behandling. Föräldrarna klagade, men fick ingen ny resursperson.

De valde att placera flickan på en småbarnsavdelning, men märkte ganska snabbt att det hämmade flickan utveckling.

Till slut blev situationen ohållbar och föräldrarna valde att flytta dottern tillbaka till den första förskolan. Men där har det inte fungerat klockrent, bland annat försvann flickan i skogen vid ett tillfälle under förra hösten. Och det har varit bristande uppsikt vid andra tillfällen, enligt föräldrarna. Så nu har föräldrarna tillsammans med Örebros rättighetscenter valt att anmäla de båda skolorna till Skolinspektionen. (NA)

Mer läsning

Annons