Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygövning väckte Vintrosabor

Flera personer hörde flygplansljud under morgonen i Vintrosa. Det visade sig vara ett plan som genomförde en flygövning.
- Inflygningsövningar av det här slaget är ovanliga, men tillhör den vanliga verksamheten, säger Lenita Korsström Larsson på Örebro Airport.

Annons
Vid fyra, fem-tiden på fredagsmorgonen hade Thomas Cook en flygövning ute vid Örebro flygplats. Flera personer väcktes av ljudet från flygplanet. Flygplanet på bilden är inte av samma modell som det plan som används vid övningen.

Tidigt på fredagsmorgonen väcktes flera personer av flygplansljud i Vintrosaområdet. En av dem som hörde flygplanet i natt var Elisabet Fardelin som bor ungefär en halvmil från flygfältet.

– Jag låg i sängen och hörde ljud och tänkte ”kommer det ett flyg nu?” Jag trodde det var flera plan. Det var lite lustigt och jag tänkte att flygtrafiken kanske hade dirigerats om från Arlanda, säger Elisabet Fardelin.

Flera läsare hörde av sig till NA om händelsen. Det visade sig vara ett flygbolag som genomförde en övning.

– Det var ett större plan som gjorde en skolflygning, det vill säga en inflygningsövning. Planet flyger in mot landningsbanan och bara touchar landningsbanan, säger Lenita Korsström Larsson, kvalitetsadministratör på Örebro Airport.

Flygövningen pågick under cirka en timme och planet landade fem till sex gånger. Lenita Korsström Larsson säger att det flygövningar av det här slaget inte är så vanliga.

– Hos oss förekommer det inte hos oss så jätteofta. Det kanske händer någon gång per år. Men vi får förfrågningar från flygbolagen som vi godkänner och då kan de öva, säger Lenita Korsström Larsson.

Planet som användes vid övningen var en Airbus med plats för 180 passagerare. Planet används bland annat vid charterresor från Örebro flygplats.

Mer läsning

Annons