Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyktingar köper svarta adresser

I både Karlskoga och Lindesberg står människor skrivna på falska adresser. SVT:s uppdrag granskning avslöjar att problemet finns i hela landet.

Annons

Nyanlända skriver sig på falska adresser för att komma in i det svenska samhället. Det visar Uppdrag granskning kartläggning. Karlskoga och Lindesberg är några av de orter där problemet finns.

I en etta i Lindesberg ska det bo 13 personer - på 22 kvadratmeter. SVT:s reporter ringer upp en person som står skriven i lägenheten.

– Ja, det är jättebra att du ringer till mig jag skulle tänka att komma till Skatteverket och fråga vad är problemet? Varje dag har jag fått många brev och jag vet ingenting om något av namnen, säger personen till Uppdrag granskning.

UG har varit i kontakt med personer på totalt 26 olika adresser runt om i landet. Bland annat i Gävle, Farstad, Angered och Kristianstad och Norrköping. I samtliga fall berättar personerna att de egentligen inte bor på adressen, utan bara står skrivna där. Vissa har också betalat för att skriva sig på adresserna - samtidigt som de flyttar runt som inneboende hos andra.

Uppgifterna har tagits fram med hjälp av ett kreditupplysningsföretag.

Mer läsning

Annons