Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folknykterhet firades i länet

I Frövi och Askersund firades på torsdagen folknykterhetens dag med musikunderhållning och tal.

Annons

Firandet som arrangeras av IOGT-NTO och Blå Bandet drar i gång i Frövi klockan 13.00 vid Näsbyhallen och klockan 17.00 i Askersunds hamn. För underhållningen står Örebroartisten Eva Eastwood.

Riksdagsledamoten Anders Andersson (KD) håller tal om alkoholpolitik och vikten av nykterhet i bland annat trafiken och arbetslivet.

Frihetskamp

– Alkoholpolitik handlar om frihetskamp. Målet är att ge människor frihet från droger och skador som alkoholen orsakar. Det handlar om frihet från våldet, som nu även tagit sig in på fotbollsläktarna. Det är inte restriktionerna i sig som är målet, säger Anders Andersson (KD) till na.se.

Tradition sedan 1925Folknykterhetens dag har firats på Kristi himmelsfärds dag sedan 1925.

– Frövi har en lång tradition av firande av folknykterhetens dag. Men det har inte arrangerats något i staden på ett par år. I dag gör vi ett försök att återuppliva den här traditionen, säger arrangören Owe Ranebäck från Blå Bandet.

Sedan 2003 har nykterhetsrörelsen utvidgat dagen till en hel vecka med seminarium och aktiviteter över hela landet. I Örebro avslutas folknykterhetens vecka med musik och tal på Café Skogen, Söndag kl 14.00.

Mer läsning

Annons