Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”För mig är allt bara konstigt”

Gun Nydahl är mamma till den spårlöst försvunne Christer Nydahl från Laxå.Hon är mycket förbryllad över sonens försvinnande.
– Precis som alla andra som känner Christer vet jag inte vad jag ska tro. Allt är så konstigt, säger hon till NA.

Annons
Christer Nydahl har varit försvunnen sedan den 21 februari i år.

53-årige Christer Nydahl försvann 21 februari från sin och sambons bostad i Nyhammar utanför Laxå, polisen rubricerar försvinnandet som människorov.

78-åriga Gun Nydahl bor i Mjölby i Östergötland.

– Poliser från Örebro har varit här och pratat med mig och andra anhöriga. Men jag kan inte ge någon vägledning. För mig är allt bara konstigt, jag litar på att polisen får fram lösningen.

Polisutredarna håller förhör med många personer som känner den försvunne.

Christer Nydahl är auktoriserad tränare inom hästsport och har i den egenskapen varit verksam både i Sverige och utomlands. Han kommer från en familj som i generationer varit hästuppfödare.

– Jag förstår att det tar tid med alla förhör och med kartläggningen av hans liv. Men jag hoppas förstås att det blir någon klarhet så snart som möjligt. Det är jobbigt att gå och vänta och inte veta, säger Gun Nydahl.

Hon har naturligtvis funderat mycket sedan sonen försvann.

– Allt är en gåta. Jag har ingen aning om vad som hänt. Det är också många som ringer till mig och vill prata om försvinnandet.

Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson säger att fallet är förbryllande.

– Vi har ingenstans att söka och inga ledtrådar. Det finns inga livstecken sedan 21 februari. Inga bankuttag eller annat. Alla personliga handlingar är kvar i bostaden. Kvar finns också bilen.

Polisen har inte fått kontakt med föraren till en stor silverfärgad kombibil som på eftermiddagen 21 februari stannade vid norra infarten till Röfors och tog upp en man klädd i en svart jacka. Bilens registrering börjar på JYR.

– Vi kan inte utesluta att händelsen har samband med försvinnandet, säger Torbjörn Carlson.

Uppgifter till polisen kan lämnas på telefonnummer 114 14.

Mer läsning

Annons