Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försökte köpa sex av 13-åring

64-åringen försökte köpa sex av 13-åringen i badhusets omklädningsrum. Nu har mannen dömts till böter och pojken får skadestånd.

Annons

13-åringen var på ett badhus i länet tillsammans med några kompisar. När de skulle byta om träffade de på den 64-årige mannen i omklädningsrummet. Han satt och drack öl, vilket en av 13-åringens kompisar kommenterade.

64-åringen brydde sig inte, men var desto mer intresserad av 13-åringen som han tyckte hade en ”muskulös kropp”.

Gillade inte kompisarnaHan frågade om pojken ville ha en 50-lapp. De skulle i så fall mötas utanför badhuset, vilket de också gjorde. Pojken hade med sig sina kompisar, något som 64-åringen inte gillade.

Mannen lockade därför med sig 13-åringen en bit bort från kompisarna. När han var ensam med pojken kom det fram vad han egentligen ville – köpa sex.

Pojken blev rädd och sprang därifrån. Han berättade direkt för sina kompisar vad som hade hänt.

Mannen tillbaka till badhusetNågon vecka senare var både pojken och mannen på badhuset igen. 13-åringen kunde då peka ut mannen för personalen på badhuset.

64-åringen har nu dömts för försök till köp av sexuell handling av barn. Straffet blir 100 dagsböter plus att han ska betala 5 000 kronor i skadestånd till pojken.

Mer läsning

Annons