Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frebrans miljöbil är den enda i sitt slag

Nu har landshövdingen fått sin miljöbil.– Ja, äntligen, säger Rose-Marie Frebran som i går tog primärturen med sin nya biogasbil.

Annons
Bild: HÅKAN RISBERGI NA:s artikelserie om miljö skrev vi i höstas om att Rose-Marie Frebran beställt en unik biogasbil. Igår fick hon den och det var en nöjd landshövding som kom tillbaka efter premiärturen.

Redan i våras beställde Rose-Marie Frebran sin miljöbil från Volvo. Men leveransen drog ut på tiden och det var först nu hon kunde hämta den. Biogasbilen, som bara finns i ett enda exemplar, har både etanol och bensin som reserv.

Är det här verkligen den enda bilen i sitt slag?

– Ja, faktiskt. Efter vi beställde den här så tillverkas det ingen mer.

Rose-Marie Frebran fortsätter:

– Den här kan gå på tre olika bränslen men vi ska så klart köra så mycket som möjligt på gas.

Känns det bra efter premiärturen?

– Ja, det känns jättebra, och det var på tiden att jag fick den.

Förre landshövdingen Sören Gunnarsson fick en hel del kritik för att han inte körde en miljöbil. Känner du dig som en bättre miljömänniska än honom?

– Nja (skratt), bättre och bättre? Nu är det jag som är här och jag tar ansvar för min ämbetsperiod. Han fick ta ansvar för sin. Men jag prioriterar klimatfrågor och tycker att det arbetet ska påverka alla olika bitar. Och när det blev möjligt att skaffa en miljöbil så var det naturligt att göra det.

Annons