Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friterade räkor ett fall för rätten 

Några timmar efter att paret ätit de friterade räkorna var magsjukan ett faktum.
Nu åtalas krogägaren för brott mot livsmedelslagen.

Annons

Hämtmaten med fyra kinesiska rätter smakade bra, men efter bara några timmar blev kvinnan magsjuk. Senare insjuknade även mannen.

Misstankarna om att maten orsakat magsjukan bekräftades senare, efter att livsmedelsinspektörer gjort ett besök på restaurangen.

Det fanns en hel del att anmärka på när det gällde hanteringen av livsmedel och personalens hygien.

Men det som orsakade matförgiftningen var räkor som hade friterats dagen före de såldes.

De friterades på nytt när kunderna gjorde sin beställning, men förfriteringen hade gjort att de innehöll höga halter av bakterien bacillus cerus.

Den troliga orsaken var att räkorna inte hade kylts ned ordentligt efter den första friteringen.

Mannen som tidigare ägde krogen har nu åtalats för brott mot livsmedelslagen. Han har erkänt brottet och riskerar nu att få betala 30 dagsböter.

Det är ovanligt att åtal väcks efter att någon blivit matförgiftad på en krog.

– I fall där det finns sådana misstankar hör de drabbade oftast av sig efter ett par dagar, när de blivit friska. Då finns det ingen mat kvar att ta prov på. Så var det inte i det här fallet, säger en av livsmedelsinspektörerna.

Mer läsning

Annons