Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidsresor storsatsarpå Örebro flygplats

Örebro flygplats blir från nästa höst en av Fritidsresors tre regionala charterbaser. Det avslöjar Sveriges största researrangör. En tidig julklapp för resenärer i länet och flygplatsen, förstås.

Annons

– Fler flygningar blir ”rättvända”, det vill säga avresa från Örebro på morgonen och hemkomst på kvällen, säger Peter Hellström, informatör på Fritidsresor.

– Det blir bättre flygtider, mer tid på resmålet och fler resor att välja mellan från Örebro i framtiden, fortsätter han.

Men det blir inga fler destinationer redan vintern 2011/2012?

– Inte som är planerade nu. Men det blir en långsiktig strategisk satsning där de tre regionala charterbaserna Örebro, Norrköping och Växjö kommer att finnas i fokus när vi planerar våra framtida sommar- och vinterresor, svarar Peter Hellström.

– Nästa vinter fortsätter vi med Gran Canaria, Teneriffa, Phuket och Egypten. Det blir några fler avresor, men framförallt fler platser från Örebro redan då, fortsätter han.

Fritidsresors främsta samarbetspartner från Örebro nästa vinter är det danska flygbolaget Jet Time med skandinavisk personal och service.

– Ett flygplan kommer till Örebro på kvällen och står kvar över natten så att vi kan erbjuda morgonflyg och minst en vecka på destinationen, precis som Arlanda. I dag kommer och går planen till de regionala flygplatserna från andra svenska flygplatser.

Varför Örebro?

– Flygplatsen har stor tillväxtpotential och är en av våra viktigaste regioner. Därför gör vi en strategisk och långsiktig storsatsning här. Vi vet att större delen av resenärerna kommer från närområdet, men vi har också en hel del resenärer från grannlänen, främst Värmland och Dalarna.

Vad betyder satsningen för Örebro flygplats?

– Det här är en tidig julklapp både till oss och alla resenärer i regionen, svarar flygplatschefen Mikael Smedberg som efter några tuffa år med lågkonjunktur och askmoln ser positivt på framtiden.

– Vi vet sedan tidigare att våra resenärer uppskattar närheten och vår goda service. Det här stärker oss i vårt arbete att erbjuda ett bra charterutbud, tillägger han.

Mer läsning

Annons