Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frossa kanelbullar i dag!

Idag kan vi frossa i oss kanelbullar för det är Kanelbullens dag! Tänk dig nybakta bullar och ett glas mjölk till!  NA:s läsare har skickat in sina tips på hur de bakar sina bullar.

Annons

Igår gjorde NA en efterlysning på hur du bakar dina bullar. Gör du traditionella bullar eller lägger du till extra ingredienser? Snurrar eller rullar du dina bullar? Vi har fått några recept och tips som vi delar med oss. Fortsätt skicka dina recept och gärna en bild till [email protected]

Benny Lindahl:Jag gör en vanlig bulldeg, men använder smör till både degspad och fyllning.

Mitt recept på fyllning:

200 g Mandelmassa

2 dl Aprikosmarmelad

2-3 tsk Kanel

Ann Pettersson:Mitt tips är att degen ska vara ganska lös för om man jobbar hårt med den, som det ofta står i recept, blir den inte så porös och lätt som vi oftast vill ha den. Det passar bättre till matbröd. Jag slösar med kardemumma även på Kanelbullens dag.

Liz Ruhnbom:Mitt tips när det gäller bakning av kanelbullar är att jag klickar i rumsvarmt smör i degen lite i taget under omrörning i stället för att smälta det i degvätskan. Detta gör att bullarna blir porösa och mjuka och GODA!

Här kommer receptet:

50 g jäst

5 dl mjölk

3-4 tsk kardemumma kärnor malda

1 tsk salt

1 dl strösocker

2 ägg, 1 till pensling

850 g mjöl

150 g smör rumsvarmt

200 g smör till fyllning

1 socker till fyllning

2-3 msk kanel till fyllning

Smula ner jästen i bunke, blanda med den ljumma mjölken, tillsätt kardemumma, salt, socker, ägg och mjöl. Arbeta med degen cirka fem minuter i maskin, (dubbel tid för hand). Tillsätt under tiden smöret klickvis. Låt jäsa ca 45 min i bunken, kör ett par varv med degkrokarna efter jäsningen är klar, ca 1 minut. Ta sedan degen upp på bakbordet och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en stor kaka 45 x 30 cm.

Rör ihop fyllningen och bred över kakan. Rulla ihop till en lång rulle och skär sedan i ca 10 bitar. Lägg i pappersformar och låt jäsa på plåt ca 30 min.

Pensla med ägg och strö eventuellt på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 225 grader ca 10 min.

Lang:Jag brukar ta hasselnötskräm istället för smör som fyllning.

Sedan kanel och socker som vanligt, inte för mycket kanel bara. Det blir kalas!

Bennys bullar med mandelmassa, aprikosmarmelad och kanel som fyllning.

Mer läsning

Annons