Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra fall av kvinnomisshandel i natt

Minst fyra fall av kvinnomisshandel inträffade på natten mot fredagen i länet.– Vi har haft att göra hela tiden, säger Johan Walenius, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Annons
Arkivfoto

En kvinna blev slagen i ansiktet och ryggen i Karlskoga vid 22.20-tiden på torsdagskvällen. Kvinnan behövde inte uppsöka läkare. Mannen anhölls av åklagare under natten.

Strax innan 00.30 ryckte polisen ut till en annan adress i Karlskoga.

– Det var styvdottern som ringde in och var rädd för att mannen skulle bli våldsam. När vi kom dit möttes vi av en känd kriminell i dörren, säger Johan Wallenius.

Mannen vägrade lyssna på polisen när de försökte lugna ner situationen.

– Han sträckte sig efter en hammare och blev pepparsprayad. Nu är han gripen misstänkt för försök till våld mot tjänsteman, säger Johan Wallenius.

Fem minuter senare, strax efter 00.30, ska en kvinna blivit misshandlad i Örebro av en man i 30-årsåldern . Kvinnan och mannen hon har en relation med varandra.

–  Kvinnan fick tre örfilar eller knytnävslag i ansiktet. Hon vägrar sammarbeta med oss så vi vet inte så mycket. Mannen är ändå medtagen till stationen, säger Johan Wallenius.

Några minuter efter ett på natten ryckte polisen ut till en annan adress i länet. En man ska ha slagit en kvinna han har en relation med, i ansiktet.

– Kvinnan vill inte medverka och berätta vad som hänt. Vi ser tydliga tecken på att hon blivit misshandlad. Mannen är inlagd för tillnyktring, säger Johan Wallenius.

Mer läsning

Annons