Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galet julväder att vänta

Vädret kommer att skifta rejält.
Ta del av den senaste prognosen för julhelgen i Örebro län.

Annons

Från snö, via regn, till blixthalka - och sedan upp mot tvåsiffriga plusgrader. Det är julhelgens väder i en snabb sammanfattning. Här är prognosen, dag för dag, från Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca:

I dag, 22 december"Det kommer mild luft västerifrån. En front väntar ge lätt nederbörd under eftermiddagen. Det är snöflingor till en början, men då det är mild luft övergår det till blötsnö och under kvällen till regn."

I morgon, 23 december

"På morgonen blir det nederbörd i form av regn. Fyra fem plusgrader och ostadigt väder. Även regnskurar senare på dagen. Framåt kvällen är det fortsatt fyra fem plusgrader och mulet väder, tidvis regn.

På kvällen och natten till julafton väntar ett kraftigt regnområde komma in. Fem sex plusgrader. Ett par millimeter regn är att vänta, så det kommer att smälta den snö som finns."

Julafton, 24 december

"Sedan passerar regnet på julaftonens morgon och en kallfront drar in. Molntäcket spricker upp och det kommer kall luft från nordväst. Temperaturen sjunker och det är risk att det fryser väldigt snabbt.

Ska man ut i trafiken på julafton får man ta det lugnt. När molnen försvinner så går det fort, särskilt vid vägytan kan det slå om till minusgrader snabbt.

Annars är det en riktigt klar och solig dag, men som sagt väldigt isigt ute. Minusgrader är att vänta hela dagen."

Juldagen, 25 december

"På natten till juldagen kommer in en front västerifrån. Den ger plusgrader på juldagens morgon och ett lätt regn.

Senare under dagen väntas en frisk västvind och ett ostadigt, mulet väder med lätt nederbörd. Sex sju plusgrader."

Annandagen, 26 december

"På annandagen kan det bli ännu mildare väder. Åtta, ja kanske till och med upp mot tio, plusgrader i Svealand. Därefter väntas det bli fortsatt milt."

Sammanfattningsvis: "En mild julhelg, förutom på julafton då det alltså fryser på. Från annandagen och framåt är det en ganska osäker prognos, men ovanstående prognos för julafton och juldagen går det att räkna med."

Mer läsning

Annons