Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gåtan "NA" kan vara löst

Under flera veckor har bokstäverna NA gäckat befolkningen i Reno.
Nu kan gåtan ha fått sin lösning avslöjar tv-kanalen Kolo8 News.

Annons

Här i Örebro har bokstäverna NA sin givna innebörd. De symboliserar förkortningen för Nerikes Allehanda. Kanske är förkortningen till och med mer känd än själva namnet.

Nu har alltså, de för örebroarna välkända bokstäverna,  på något mystiskt vis dykt upp i Peavine Mountain USA i närheten av Universitetet i Nevada.

- Det är ett mysterium. Jag skulle vara den första att berätta om jag visste något. Jag är väl förtrogen med de 250 organisationer och klubbar som vi har på detta campus. Men som sagt, bokstäverna finns inte representerade, säger en elevchef på skolan till Kolo8.

Bokstaven N på berget är skrivet i vita stenar och har funntis på platsen i flera år. Den ska enligt skolan symbolisera namnet på universitet,  the University of Nevada (UNR). Men vem som satt dit bokstaven A de senaste veckorna har varit höjt i dunkel.

Även eleverna på skolan har varit förbryllade över bokstäverna.

- Jag antar att det skulle kunna stå för "ej tillgänglig "eller" ej tillämpligt". Jag vet inte riktigt vad det handlar om, säger Jonathan McGuire, en student på UNR till Kolo8.

Nu avslöjas det dock att bokstäverna NA vid Peavine Mountain inte har något alls med det att göra. Inte heller är den ansedda morgontidningen Nerikes Allehanda inblandade, om någon nu trodde det.

En man i Reno

har nämligen gått ut och avslöjat bakgrunden till historien.

- Jag försökte skriva en kvinnas namn, Tina. Jag började med A men sedan bara rann det ut i sanden, säger Brent Wilbur, som tar på sig ansvaret för den mystiska bokstäverna på berget.

Även svenska medier har rapporterat om mysteriet med de båda bokstäverna NA.

Mer läsning

Annons