Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glassvärme i morgon - sen kommer kylan

Planerar du för grillpremiär, första glassen eller kanske för att bära ett par shorts? Passa på i morgon i så fall - på söndag kommer kylan.

Annons

Senaste veckan har vädergudarna skämt bort oss. Solen har strålat och en behaglig vårvärme har tagit plats över länet. I morgon lördag når det här väderläget sitt klimax - sannolikt kommer vi att få den varmaste temperaturen det här året.

- Det är en högtrycksrygg som ger en väldigt skön värme under inledningen av helgen. Lokalt kan det bli 17-18 grader och molnigheten är växlande. Det kan förekomma någon regnskur, säger Lina Broman, meteorolog på Foreca.

Men lördagens försommarkänsla kommer tyvärr att sätta punkt för den senaste tidens högtrycksbetonade väder. Redan natten till söndag sveper ett lågtryck in över länet.

- På dagen väntas blåsigt väder med friska byiga vindar. Temperaturen landar på cirka 10 grader och regnskurar kan förekomma till och från under dagen, säger Lina Broman.

Början av nästa vecka fortsätter på samma linje. På måndag väntas vindarna att avta, men kallare luft tar sig ned norrifrån och temperaturen blir 8-9 grader. Regnskurar kan förekomma till och från. Till mitten på veckan av veckan väntas solen kunna titta fram, men kalla nätter gör att temperaturen troligen inte orkar upp över 10-strecket.

På NA:s vädersajt hittar du lokala prognoser för de kommande dagarna.  

Mer läsning

Annons