Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm utförsåkning i länet i år

Den milda vintern fortsätter ställa till det för framför allt alla som gillar att åka utför.
Allt talar nu för att det inte blir någon slalom- eller snowboardåkning innan nyår.

Annons

Mer regn än snö. Så kan man beskriva den här vintern så här långt. Och prognoserna pekar på att vädret, förutom på  julafton, kommer fortsätta på den inslagna milda vägen.

Eftersom ett plus ett fortfarande är två så behöver man knappast vara raketforskare för att förstå att möjligheterna till utförsåkning har varit minst sagt begränsade.

- Det har bara varit totalt tolv timmar med den kyla som behövs. Vi behöver två dygn till med fyra fem minusgrader eller kallare, då sätter vi igång snökanonerna direkt, säger Storstenshöjdens vd och anläggningschef Johan Larson.

Ungefär samma situation gäller i Gillersklack. Där är man tre kalla dygn från att kunna sätta igång med att pista backen. Inte heller går det att åka nedför Kvarntorpshögen i Kumla.

På längden finns det dock några ställen att ta sig fram på i länet. Ånnaboda har två spår öppna, bland annat runt Ånnabodasjön, som är 2,5 kilometer vardera. Gillersklack har ett elljusspår öppet på tre kilometer. Även i Kilsmo är ett elljusspår spårat, men på torsdagen var det väldigt blött och då det väntas komma mer regn så går det inte att åka några längre sträckor i nuläget. Vid golfbanan i Kumla är det förvisso inte spårat, men det går ändå att åka en sträcka.

Det finns ingen snö i de spår - Lillån, Vena, Varberga, Sanatoriet/Adolfsberg - som Örebro kommun tillhandahåller. I Karlslundspåret är det förvisso lite vitt på marken, men det är inte möjligt att spåra. Inte heller i Mellringes spår finns det snö. 

Mer läsning

Annons