Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gravida rånoffret och fostret utom fara

Rent fysiskt verkar allt ha gått bra med den gravida Kumlakvinna som skadades i samband med förmiddagens rån i Frövi. Hon och fostret har nu undersökts på Kvinnokliniken.

Annons

När kvinnan gick av tåget i Frövi vid halvelva-tiden i förmiddags försökte en man slita till sig hennes väska. Det gick så illa att kvinnan föll och landade på magen.

- Kvinnan är gravid i ett ganska sent skede, så just nu har vi satt henne i en polisbil och åker för att möta upp ambulansen, berättade polisens vakthavande befäl Anders Wallin.

Kvinnan, som är från Kumla, fick även skador i ansiktet när hon föll. Hon fördes till kvinnokliniken på USÖ.

Skärrad och stressadUndersökningen på Kvinnokliniken visar att barnet och graviditeten inte påverkats av händelsen. Kvinnan ligger dock kvar för observation, men kan eventuellt lämna USÖ redan i kväll.

- Hon mår bra, även om hon är lite skärrad och stressad, säger René Bangshöj, chef på Kvinnokliniken.

- Det viktiga nu är att ta hand om hennes psykiska hälsa.

Ett foster ligger normalt sett väldigt skyddat under graviditeten.

- Men en kraftig stöt kan göra att moderkakan lossnar. Det är där faran ligger, säger René Bangshöj.

Rånaren söks i FröviMannen som försökte råna kvinnan beskrivs som ganska lång och iklädd en lång svart luvtröja och grå joggingbyxor. Efter rånförsöket försvann han mot Icaaffären i Frövi, och flera polispatruller sökte efter mannen. Rånförsöket skedde strax efter klockan halv elva, men vid 13-tiden har rånaren fortfarande inte hittats.

- Vi kör dörrknackning just nu, men det har inte gett något konkret än, sa Anders Wallin på måndagseftermiddagen.

Polisen hoppas nu på uppslag från annat håll:

– Det kan hända att bilder från en övervakningskamera vid stationen kan ge något, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Mer läsning

Annons