Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1 kronas-match drog in 100 000 kronor till Hällefors IK:s klubbkassa

Annons

Hällefors IK:s 1 kronas-match i lördags blev en stor framgång för arrangörsklubben.

– Intäkterna till föreningen blev runt 100 000 kronor, vilket visar vilka fantastiska krafter det finns i och runt föreningslivet. Vi kan från HIK:s sida inte tacka alla nog för bidragen, man blir rörd, säger Johan Sandström från Hällefors IK.

442 personer fanns i publiken på lördagen i Mer El Arena i Hällefors när HIK mötte Guldsmedshytte SK. Och uppgörelsen med sponsorer var att företagen betalade minst 1 krona per åskådare och att privatpersoner som ville stötta klubben betalade minst 50 öre per åskådare.

 – Att själva matchen inte gick vår väg är så klart tråkigt men arrangemanget runt matchen får vi vara mycket nöjda med. Att spela back-to-back mot Guldsmedshyttan med bortamatch på fredagen och hemma på lördagen tycker jag var en rolig grej och det verkade Hyttan också tycka. Inte omöjligt att det blir så någon mer gång.

 – Nu får vi sätta oss och utvärdera 1 kronas-matchen. Det är ju helt klart något vi kan tänka oss att göra igen då responsen var överväldigande från både företag och privatpersoner.

Så här gick dubbelmötet GSK-HIK: 8/12 Råsshallen: GSK-HIK 1-4 (0-0, 1-1, 0-3). 9/12 Mer El Arena: HIK-GSK 0-5 (0-1, 0-1, 0-3).

Mer läsning

Annons