Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

38,5 miljoner - en orealistisk minskning

På tre år ska Hällefors kommun minska sin årskostnad med sammanlagt 38,5 miljoner kronor. Orealistiskt, anser Grythyttelistan och Moderaterna om fördelningen av sparmålen.

Annons

Enligt den ursprungliga så kallade femårsplanen ska kommunen minska sin årskostnad med totalt 55 miljoner kronor till och med år 2014.

Men sparbetingen för år 2010 och 2011 misslyckades. Därför måste mer pengar sparas in under de tre sista åren i femårsplanen om de sammanlagda sparmålen ska klaras.

Reserverade

När de förändrade sparbetingen för år 2012–2014 avhandlades i kommunfullmäktige reserverade sig GL och M mot detta.

Oppositionen la tidigare en egen budget för år 2012–2014 och GL och M hänvisar till denna budget som de anser är mer realistisk än majoritetens (S, HOB, V och C) budget.

År 2012 ska nu 16,3 miljoner kronor sparas in mot tidigare planerat sparbeting på 11 miljoner. Det sparmålet tror inte GL och M på.

Uteslutet

– Redan nu har vi sett att möjligheterna att uppnå 16,3 miljoner i besparing år 2012 är uteslutet då prognoserna för bildningsnämnd och omsorgsnämnd enligt progoser pekar på stora mångmiljonminus, framhåller Barbro Stein (GL) och Christina Johansson (M) i ett skriftligt särskilt yttrande till fullmäktige.

Mer läsning

Annons