Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

51 cyklade Skiffertrampen

Tore Kälvedal, från Hällefors, var en av 51 cyklister som trotsade vädret och ställde upp i femtonde upplagan av Skiffertrampen. Efter cirka en mil passade han på att stärka sig med lite dryck vid vätskekontrollen i Saxhyttan.

Annons

– Förhållandena har varit perfekta med medvind hit, säger han. Nu väntar nog mest motvind. Men det ska säkert gå bra.

Hälleforsbon var en av dem som föredrog korta banan, 25 kilometer. Andra cyklade långa banan, 70 kilometer, som en uppladdning inför Vätternrundan.

– Jag har möjligen missat Skiffertrampen något år. Annars har jag deltagit varje år. Hittills har jag alltid cyklat korta banan, säger Tore innan han lämnar vätskekontrollen i Saxhyttan.

Annika och Peter Wikman föredrog också korta banan. Vid vätskekontrollen i Saxhyttan klagade Annika på att växeln hängt sig på den tyngsta växeln.

– Därför hoppas jag att jag vinner den cykel som ska lottas ut efteråt, säger Annika.

Det blev ingen cykelvinst för Annika Wikman. Tonårstjejen Alice Rådström-Törnblom hade tur i lottningen och tog hem cykeln till sin stora glädje.

Grythyttans cykelklubb har som mest räknat in 118 startande, vilket hände för fyra-fem år sedan. Men då var också vädrets makter med arrangörerna.

– De senaste tre åren har det varit sämre väder, säger Kari Paavonen. Med tanke på de yttre omständigheterna i dag är vi nöjda.

Till hösten planerar cykelklubben att arrangera en barn- och familjedag med en cykeltur runt Södra Torrvarpen. Syftet är att locka ungdomar att börja cykla.

– Jag hoppas vi kan genomföra den här satsningen med premiär i år, säger Kari Paavonen.

Mer läsning

Annons