Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

8,6 miljoner i förlust efter fastighetsaffär

Nu är försäljningen av industrifastigheten vid Lokavägen i Grythyttan avklarad. Nu ska det kommunala fas-tighetsbolaget läggas ned.

Annons

Det var vid årsskiftet som det bestämdes att företaget Swedecote skulle köpa industribyggnaden Grythyttan 56:2 för 4,5 miljoner kronor.

Det fastighetsbolag som skötte fastigheten köptes inte av inte Swedecote.

– Bolaget hade lån på 11 miljoner kronor och att överta ett skuldtyngt bolag var inget som köparen önskade, berättar Jessica Eriksson, fastighetsekonom på kommunen.

8,6 miljoner back

Med intäkten från försäljningen samt de merkostnader som kommunen har haft för bolagets förluster de senaste åren blev facit efter försäljning en förlust för kommunen på 8,6 miljoner kronor. Ytterligare kostnader för att likvidera bolaget tillkommer.

– Vi anlitar jurister för att sköta hanteringen av likvidationen, säger Eriksson.

I samband med diskussionerna om kontraktsvillkoren krävde Swedecote att bolaget ordnade ett staket för att avskärma den nybildade fastigheten Grythyttan 56:3 och förhindra tillträde mellan fastigheterna.

Anbud på detta inhämtades och kostnaden för staketet blev cirka 80 000 kronor. Den kostnaden reglerades sedan i köpeskillingen.

Mer läsning

Annons